Articles - Announcements

φυτικά ροφήματα
Άρθρα|Τρόφιμα

Φυτικά Ροφήματα: Η θρεπτική τους αξία και η διαφορά από το γάλα ζωικής προέλευσης

Ο αριθμός των ατόμων που επιλέγουν μη γαλακτοκομικά ροφήματα, φυτικά υποκατάστατα για το αγελαδινό γάλα φαίνεται να έχει αυξηθεί. Ποιά είναι λοιπόν η θρεπτική αξία

Read the full article »
Ανάλυση Χιονιού
Άρθρα|Νερό

Τι περιέχει το χιόνι; Μια φυσικοχημική ανάλυση από τη χιονόπτωση στη Λαμία του 2017 και του 2021

Ένας αντιπροσωπευτικός χαρακτηρισμός του χιονιού είναι το «παγωμένο απεσταγμένο νερό» καθώς τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά του χιονιού συγκλίνουν με τα αντίστοιχα της καθαρότητας του απεσταγμένου νερού.

Read the full article »
Aλλεργιογόνα συστατικά τροφίμων
Άρθρα|Τρόφιμα

Αλλεργιογόνα Συστατικά Τροφίμων

Αλλεργιογόνα Συστατικά Τροφίμων Έχετε αναρωτηθεί τι είναι μια τροφική αλλεργία και ποιά είναι τα πιο συχνά αλλεργιογόνα σε τρόφιμα; Πώς μπορούν οι καταναλωτές να ενημερώνονται

Read the full article »
ραδιενέργεια στο νερό ανθρώπινης κατανάλωσης
Νερό|Νομοθεσία|Περιβάλλον

Παρακολούθηση της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης ως προς τις ραδιενεργές ουσίες που περιέχει

Παρακολούθηση της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης ως προς τις ραδιενεργές ουσίες που περιέχει, μετά από την αξιολόγηση, από την ΕΕΑΕ, των αποτελεσμάτων μετρήσεων των

Read the full article »