BRC Food Technical Standard
Διάγνωση των αναγκών της επιχείρησης
Η υιοθέτηση του συστήματος ποιότητας τροφίμων BRC Food Technical Standard θα οδηγήσει στα ακόλουθα οφέλη για την επιχείρηση.
Το πρότυπο:
- Είναι αναγνωρισμένο διεθνώς και παρέχει πιστοποίηση αποδεκτή από τον πελάτη αναπληρώνοντας την ανάγκη του για επί τόπου αξιολόγηση και κατά συνέπεια εξοικονομείται χρόνος και κόστος.
- Παρέχει ένα ενιαίο σύστημα και πρωτόκολλο το οποίο δίνει την δυνατότητα αξιόπιστης και αμερόληπτης αξιολόγησης από τριτογενή διαπιστευμένα σώματα πιστοποίησης του συστήματος ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων της εταιρίας.
- Παρέχει τη δυνατότητα στην πιστοποιημένη εταιρία να εμφανίζεται στον δημόσιο κατάλογο του BRC επιτρέποντας αναγνώριση των υψηλών προδιαγραφών και την εμπορική εκμετάλλευση του δικαιώματος της χρήσης του λογοτύπου πιστοποίησης.
- Θέτει κατανοητό και σαφή στόχο εφαρμογής και καλύπτει θέματα ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.
- Καλύπτει τις απαιτήσεις της νομοθεσίας απέναντι στην εταιρία και τον καταναλωτή. Επιπλέον, το πρότυπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να διασφαλιστεί η διαχείριση της ασφάλειας και από τον προμηθευτή της εταιρίας.
- Απαιτεί συνεχή παρακολούθηση και επιβεβαίωση των διορθωτικών ενεργειών στις μη-συμμορφώσεις με το σύστημα, και κατά συνέπεια δίνει τη δυνατότητα της εξασφάλισης αυστηρής τήρησης του συστήματος από την εταιρία.
- Διασφαλίζει την παρουσία λεπτομερών προδιαγραφών σε συνέπεια με τη νομοθεσία και τα πρότυπα ασφαλείας και καλής παρασκευαστικής πρακτικής.
- Εξασφαλίζει την ανάγκη για έλεγχο ποιότητας στα προϊόντα των προμηθευτών της εταιρίας οι οποίοι οφείλουν να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία και να εφαρμόζουν κατάλληλα συστήματα ελέγχου της παραγωγικής διαδικασίας.
- Θεμελιώνει την εγκατάσταση και διατήρηση συτήματος ελέγχου και αξιολόγησης κινδύνων μέσω τακτικών αξιολογήσεων, δοκιμών και αναλύσεων.
- Προάγει την άμεση παρακολούθηση και δράση της εταιρίας απέναντι στη γνώμη του πελάτη.
Η μελέτη εγκατάστασης του συστήματος BRC Food Technical Standard σε μία μονάδα επεξεργασίας/διάθεσης τροφίμων είναι διαδικασία η οποία, αφορά απόλυτα στη συγκεκριμένη μονάδα και στις συγκεκριμένες παραγωγικές διαδικασίες και σε γενικές γραμμές ακολουθεί τις εξής απαιτήσεις:
- HACCP
- Σύστημα ποιότητας
- Εσωτερική επιθεώρηση
- Διορθωτική ενέργεια
- Ιχνηλασιμότητα
- Διάγραμμα ροής – Ροή προϊόντος – Απομόνωση – Διαχωρισμός
- GMP (καλή παρασκευαστική πρακτική) και Υγιεινή
- Απαιτήσεις χειρισμού για ειδικά υλικά
- Έλεγχος λειτουργιών
- Εκπαίδευση
H εταιρία ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ Labs με το εξειδικευμένο προσωπικό που διαθέτει, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες, αναλαμβάνει τις μελέτες και την εφαρμογή και διαρκή υποστήριξη συστημάτων ποιότητας που αφορούν τη βιομηχανία τροφίμων.