Ιχνοστοιχεία και Βιταμίνες

Τα θρεπτικά μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία και οι βιταμίνες είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την εκτέλεση λειτουργιών των οργανισμών, απαραίτητων για τη ζωή και δεν μπορούν να συντεθούν από αυτούς. Τα περισσότερα από τα θρεπτικά αυτά στοιχεία στην ανθρώπινη διατροφή προέρχονται από την κατανάλωση φυτών και κρέατος ή από το πόσιμο νερό.

 

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις εξής αναλύσεις ιχνοστοιχείων στα προϊόντα σας:

  • ασβέστιο (Ca)
  • μαγνήσιο (Mg)
  • νάτριο (Na)
  • κάλιο (K)
  • φώσφορος (P)
  • χλωριούχα ιόντα (Cl)
  • σίδηρος (Fe)
  • ψευδάργυρος (Zn)
  • χαλκός (Cu)
  • μαγγάνιο (Mn)
  • σελήνιο (Se)

 

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις εξής αναλύσεις βιταμινών στα προϊόντα σας:

Υδατοδιαλυτές Βιταμίνες:

  • Βιταμίνες συμπλέγματος Β
  • Βιταμίνη C

 

Λιποδιαλυτές Βιταμίνες:

  • Βιταμίνη Α
  • Βιταμίνη D
  • Βιταμίνη E
  • Βιταμίνη Κ

Κανονισμός ΕΚ/1925/2006 σχετικά με την προσθήκη βιταμινών και ανόργανων συστατικών και ορισμένων άλλων ουσιών στα τρόφιμα