Πρόσκληση: 19/11/17 – Ημερίδα «ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – Παραγωγή με Ασφάλεια και Ποιότητα»

Ημερίδα: Ελαιόλαδο, παραγωγή με ασφάλεια και ποιότητα για ένα δυναμικό προϊόν

Ημερίδα «ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – Παραγωγή με Ασφάλεια και Ποιότητα»

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ και τα αναλυτικά εργαστήρια ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ σας προσκαλούν σε ημερίδα με τίτλο: «ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – Παραγωγή με Ασφάλεια και Ποιότητα», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 & ώρα 11 πμ. στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας. Το αντικείμενο της ημερίδας απευθύνεται σε τοπικές επιχειρήσεις τυποποίησης, εμπορίας και παραγωγούς ελαιολάδου και θα γίνει αναφορά στις εξής θεματικές ενότητες:

  • Ποιοτικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου
  • Υγιεινή και ασφάλεια στις επιχειρήσεις παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου
  • Καλές πρακτικές ελαιοποίησης
  • Ετικέτες Συσκευασίας (νομοθετικές απαιτήσεις)
  • Απαιτήσεις Νομοθεσίας και ελεγκτικών μηχανισμών
  • Συστήματα Ποιότητας ISO

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν :

Υπενθύμιση εγκυκλίου περί μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τη νόσο των λεγεωναρίων
Νόσος των Λεγεωναρίων – Υπενθύμιση Εγκυκλίου και Υποχρεώσεις Τουριστικών Μονάδων

Με αφορμή νέα περιστατικά νόσου των Λεγεωναρίων, το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει με την εγκύκλιο Δ1(δ)/Γ.Π. οικ. 26639/2025 ότι οι υπεύθυνοι τουριστικών καταλυμάτων υποχρεούνται να διενεργούν τουλάχιστον δύο ελέγχους ετησίως για Legionella spp. Η έγκαιρη ανίχνευση και η αποτελεσματική διαχείριση κρίνονται απαραίτητες για την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς και για την αποφυγή διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.

Νέα Εγκύκλιος Έλεγχοι για Ασφαλή Λειτουργία Δημόσιων Κολυμβητικών Δεξαμενών
Εγκύκλιος: Έλεγχοι για Ασφαλή Λειτουργία Δημόσιων Κολυμβητικών Δεξαμενών – Τι Προβλέπεται

Η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας (Αρ. Πρωτ. Δ1δ/Γ.Π. οικ. 24573/03-06-2025) ενόψει της θερινής περιόδου, ενισχύει το πλαίσιο υγειονομικού ελέγχου στις δημόσιες κολυμβητικές δεξαμενές. Τονίζεται η ανάγκη για πλήρη συμμόρφωση με την Υγειονομική Διάταξη Γ1/443/1973, ειδικά σε ό,τι αφορά την ποιότητα του νερού, την κυκλοφορία και απολύμανση, καθώς και την τεκμηριωμένη παρακολούθηση με δειγματοληψίες από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Εγκύκλιος: Μεταφορά Πόσιμου Νερού με Βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας (Αρ. Πρωτ. Δ1δ/Γ.Π. 23173/29-5-2025), κάθε βυτιοφόρο όχημα που προορίζεται για τη μεταφορά νερού ανθρώπινης κατανάλωσης – είτε ιδιωτικής είτε δημόσιας χρήσης – οφείλει να διαθέτει άδεια κυκλοφορίας και βεβαίωση καταλληλότητας από τις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες. Η χρήση του νερού θα πρέπει να αναφέρεται ρητά στην άδεια και να προορίζεται αποκλειστικά για ανθρώπινη κατανάλωση.